Diversen Keurmerk

Diversen Keurmerk Diversen Keurmerk Webshop onbetrouwbaar

Online winkelen is gemakkelijk en snel, maar er kleven ook risico’s aan. In 2013 is bijna een
half miljoen Nederlanders opgelicht bij het kopen of verkopen via internet. Om dit soort ellende te voorkomen, bestaan er Keurmerken.
Maar hoe weet je of een Keurmerk betrouwbaar is? En of een Webshop wel echt is aangesloten, of gewoon een plaatje op de homepage?

Is een bedrijf aangesloten bij een Keurmerk, dan belooft het bedrijf daarmee aan bepaalde standaarden te voldoen. Koop je iets bij een Webwinkel die een Keurmerk draagt, dan kun je ervan uitgaan dat de Shop betrouwbaar is, de algemene voorwaarden in orde zijn en de betaalomgeving veilig.
Kom je tijdens het Webshoppen een ander Keurmerk tegen? Controleer dan op ConsuWijzer.nl of dit Keurmerk betrouwbaar is. Kijk vooral uit voor Keurmerken die qua naam erg veel op bekende Keurmerken lijken.

Controleer het lidmaatschap: Consuwijzer keurmerk betrouwbaar
Een logo op een Website zetten is niet zo moeilijk. Controleer dus altijd of de Webshop daadwerkelijk bij het Keurmerk is aangemeld. Dit doe je door op de pagina van het Keurmerk zelf de Webshop op te zoeken. Staat deze vermeld in de ledenlijst? Dan zit je goed.
Daarnaast kun je bij het Keurmerk het certificaat van de Shop controleren door op de webshoppagina op het logo van het Keurmerk te klikken. Je hoort dan bij het certificaat van de Shop uit te komen.

Misbruik en klachten: Diversen Keurmerk
Kom je een logo tegen op een Webwinkel die helemaal niet in de ledenlijst van het Keurmerk vermeld staat? Elk Keurmerk heeft een pagina waar je misbruik van het logo kunt melden. Daarnaast kun je ook met klachten over de service van Webshops bij hun terecht.

Geen Keurmerk: Diversen Keurmerk Diversen Keurmerk online winkelen Consuwijzer webshop onbetrouwbaar
Heeft de Webshop van jouw potentiële keuze geen Keurmerk? Dan wil dat niet zeggen dat de Webshop onbetrouwbaar is. Het betekent slechts dat er geen controle is op de betrouwbaarheid. Wil je er iets bestellen, dan doe je er goed aan om zelf wat informatie over het bedrijf achter de Webshop te verzamelen. Je kunt bijvoorbeeld het adres en KvK-nummer van het bedrijf controleren. Ook kun je ervaringen lezen op een onafhankelijke, andere Website.

Diversen Keurmerk
5 (100%) 1 vote[s]

Don`t copy Copyright © 2010 KeurOnline